Kireçlenme Ne İyi Gelir

Kireçlenme, kemiklerin ucunda nokta kayran kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıhun bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü tutumatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye kafalayabilir. Bu perese vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıavratr. 40 yaşın üstündeki bireylerde daha okkalı görülür. Hassaten sakil eşya dökmek kabilinden zorlu fiziki hareketlerde bulunan insanlarda, daha okkalı rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da baz nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kaide, sorumluluk, bel ve kafaparmak eklemleri etkilenir. Yaşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı yararlanmaı ve genetik yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Ferah bol ab tüketin. Kez, eklemlere destek sağlar. Bu yüzden her tarih en az 8 bardak ab kucakmek gerektiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde süt, kefir, ayran kabilinden güçlü kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlığına katkı sağlar. Zerzevat ve kâr tüketin. Kemik sağlığı kucakin, vitamin ve minerallerin tartılı bir şekilde allıkınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri güçlü olan sebze ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı ten tüketimini azaltın. Kırmızı ten tüketimi, hayvansal proteinlerin okkalı kurumı sonucunda idrarla beraberinde kalsiyum atımını artırır. Kemik sağlığını korumak kucakin kırmızı ten tüketimini azaltın. Bunun alegori fasulye, mercimek, bezelye kabilinden protein bakımından kibar bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini artırın. Omega 3 bakımından kibar olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabilinden balık türlerinin tüketimi, kemik sağlığını müspet yönde etkisinde bırakır. Yeşil çkamer kucakin. Yeşil çkamer, eklem kireçlenmesinde müspet etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere mevla evetğu kucakin, kemiklere destek olur. Hassaten kireçlenmeden meydana gelen balkılara ve şdavranışkinliğe bile sağlıklı hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak kucakin yemeniz gerekenler; Yapılan meyanştırmalara gereğince kâr ve sebze bakımından kibar beslenmek, kaide kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin güçlü deşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak kabilinden sebzeler kaide kireçlenmesi riskini azaltır.

kireçlenme ne iyi gelir

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.